Geir Ellingsen skulle ha to nye tak i forbindelse med et omfattende oppussingsprosjekt i Solbergelva. Valget falt på stein som gjør taket holdbart i hundre år!

Det har tatt litt tid, men nå kan Geir endelig vise frem resultatet.  I september i fjor startet Buskerud Blikk på jobben med å bytte tak. Det inkluderte oppretting, isolering, ny stein, og tre takvinduer. Noen måneder senere er Geir veldig fornøyd med både sluttprodukt og jobben Buskerud Blikk har gjort:

– Dette ble bedre enn forventet!

Viktig med god dialog

Geir har bodd i huset i 13 år, og det omfattende prosjektet med å løfte uteområdet ha han tenkt på i lang tid. Geir har selv lagt igjen utallige timer for å opparbeide hage og legge belegningsstein.

– Det har vært både inspirerende og moro, men også slitsomt, sier Geir. Nytt tak satt han selvfølgelig bort til proffene.

– Hvorfor valgte du Buskerud Blikk? 

– De kom raskt med et konkret og spesifisert tilbud, som var oppdelt i ulike etapper. Det føltes trygt og gjennomarbeidet, sier Geir.

Under ombyggingen har Geir forholdt seg mest til arbeidsleder Kyrre Andersen. Også her har Buskerud Blikk innfridd forventningene:

– Dialogen har vært meget god.  Kyrre har kommet med forslag og alternative løsninger underveis som jeg kan godta eller forkaste, og de har vært flinke til å rydde etter seg. Jeg er veldig fornøyd, sier Geir.

Omfattende jobb

Buskerud Blikk startet arbeidet på taket i oktober i fjor. Å skifte tak på dette huset var omfattende.

– Den største utfordringen her er at taket er veldig skeivt. Det tar lang tid å rette opp, sier Kyrre.

I tillegg ble taket etterisolert, så hele det gamle taket måtte stripoes helt ned. Det er lagt på nye sperrer, isolert,  ny rupanel er på plass, i tillegg til ny papp, sløyfer og lekter. Ny lufting har kommet på plass over taket, for riktig gjennomlufting.

I tillegg til svært erfarne og dyktige håndverkere, er det en ting til Buskerud Blikk gjør for å sikre god kvalitet på arbeidet de leverer.

– Vi legger vekt på å bruke svært gode materialer. Det gjelder på alt fra dukene vi legge til taksteinen. I tillegg er vi opptatt av gode,  faglige løsninger, som for eksempel å få riktig luftetykkelse på taket. Det er veldig viktig, sier Kyrre.

Artikkelen fortsetter etter bildeserien

Varer i hundre år

Selve taksteinen er et kapittel for seg selv. Her har valget falt på en glassert KDN teglstein som varer i opp til hundre år!

– Jeg var så oppsatt på å velge akkurat denne steinen at jeg måtte male om huset for å få fargene til å passe hverandre, avslutter Geir – som dermed slipper å tenke på tak på en stund.

Selv om denne jobben nå er et tilbakelagt stadium, tyder alt på at Geir ikke har gjort seg ferdig med det første:

– Nå er vi i gang innvendig, og det vi holder på med akkurat nå er å få tak i plassbygd garderobeinnredning, smiler Geir.

Les artikkel her.